Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD – Nastavak 34

5 aprila, 2015 u rubrici O opančarima i opancima

(odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo)

       Gospodine Bler, kao advokat, kakvu biste pravnu kvalifikaciju dali ovom slučaju – ubistvo sa direktnim predumišljajem izvršeno na grub i bezobziran način, dakle sa posebno otežavajućim okolnostima – Culpa lata in concreto, što bi rekli Latini. Da li se slažete sa mnom? Ako je to tako, da li će se oglasiti gospođa Arbur i sprovesti istragu ili ćemo i dalje ostati u uverenju da je „Međunarodni“ tribunal u Hagu izmišljen samo zbog Srba. Vi se i ne trudite da ove stvari makar i predstavite na drugi način. Vama kao da je čak i stalo da se to tako i shvati, valjda drugima za pouku, pa zato i ispoljavate tako nečuvenu drskost i bezobzirnost.

       Ako to direktno činite, šta je sa indirektnom podrškom koja se ne objavljuje – navođenje aviona, logistika i sl. Šta bi bilo da je, umesto SFOR-a, tamo NATO – varijanta koja je pripremljena za Jugoslaviju „sporazumom“ iz Rambujea. Rekli biste da je pružni radnik pucao na NATO, te da je to potom morao da bude dovoljan i legitiman razlog za bombardovanje Jugoslavije, ili koga već treba.

       Zloupotrebljavate međunarodne organizacije svuda i na svakom koraku. Niste vi u jesen prošle godine poštedeli Jugoslaviju bombardovanja. Odložili ste to samo da izbegnete zimu i da se do proleća što bolje pripremite. Poslali ste ovamo 2.000 „verifikatora“ na čelu sa zloglasnim Vilijemom Vokerom, koji je za to bio zadužen, a ne da se bavi onim što ste zvanično objavili. To je bila gomila zvanično ubačenih špijuna koji su slobodno šetali Kosovom, snimali teren, prikupljali podatke, sarađivali sa vašim saveznicima – terorističkom organizacijom, takozvanom OVK, postavljali lokatore za navođenje bombardera i izmišljali razloge kao povod za agresiju koja je potom i usledila. Sećate se, valjda, izmišljenog događaja u selu Račak – slučaj navodno izmasakriranih Albanaca. Gospodin Voker je odmah – čak i pre sprovedene istrage, lično verifikovao taj „masakr“, a gospođa Arbur je odmah pohitala da i ona lično verifikuje Vokerovu verifikaciju. Kasnije je komisija finskih patologa ustanovila da tu nikakvog masakra nije bilo. Da li ste taj izveštaj objavili onako isto kao i prethodni Vokerov? Ne – Voker je odigrao svoju prljavu ulogu, demonizacija Srba je deo vaše oprobane strategije još iz vremena događanja u Bosni. Trebalo je pripremati razloge za kasnije bombardovanje Jugoslavije, u ime „humanitarnih razloga“.

       Sećate li se masakra – stvarnog, u Sarajevu na pijaci Markale. Muslimani su poubijali svoj sopstveni narod, da bi potom vi to uzeli kao razlog za bombardovanje Srba! Osporavate to? Potražite u arhivi „Independenta“ opširan napis o tome. Da li ste ikada objavili, makar i naknadno, da su te jadne ljude pobili njihovi – Muslimani, a ne Srbi. Ne! Ljude ste pobili – ali u interesu „viših“ ciljeva u ime kojih radite po svetu to što radite, to su bile opravdane žrtve. Potom ste, za tako učinjeni zločin, optužili Srbe i to uzeli kao „legitiman“ razlog da ih bombardujete i preokrenete tok rata koji se nije odvijao po vašem scenariju – koliko je žrtava potom usledilo! Nemam više ideja koju kvalifikaciju da dam za ovakvo kurvinsko ponašanje.

Nastaviće se