Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD – Nastavak 48

20 aprila, 2015 u rubrici O opančarima i opancima

(odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo)

       Kad ste usred bela dana pogodili putnički voz, sa putnicima, rekli ste opet – greška. Pentagon je saopštio da se njihovim spravama za ubijanje – raketama kojima je voz pogođen, taj incident mogao izbeći, jer iako su rakete laserski vođene, pilot je to mogao videti na svom ekranu i izbeći lansiranje. Prebacio je loptu Vestli Klarku u Brisel – važno je da se zaštite proizvođači raketa. Ko će sutra to da kupi, ako su tako glupe, pa udaraju po putničkim vozovima usred bela dana. Prebacujete odgovornost na ljudski faktor. Ko jebe jednog pilota. Važno je zaštititi raketu. Business is business!

       Hoće li onda pilot biti izveden pred Haški sud, kolega Bler ? Čista namera – dolus! Da je Srbin, lično bi Luiz Arbur dotrčala da izvrši uviđaj. Vestli Klark brani svoje vojnike – kao svaki pravi general. Možda se čovek samo zaigrao. Možda je bio drogiran, uzeo malo veću dozu, pa pomislio da to samo na trenažnom poligonu joystick igricom ruši neprijateljski voz. Izdaje novo saopštenje: kriv je voz – pilot je lepo prvom raketom pogodio samo ogradu mosta. Voz je tada morao odmah da stane – Emergancy stoping! Nije stao, a takvu neposlušnost je pripadnik Alijanse drugom raketom morao da kazni. I kaznio je – gađao je pravo u vagon sa putnicima. Gotovo – ima li još pitanja. Imam ja – ako dozvolite, samo jedno: jeste li čuli za zakon inercije – da li je voz mogao da stane u mestu ili je morao da prokliza bar tih desetak metara?  Ne verujem, tu teoriju nismo ispitivali – u svakom slučaju, ako mu mi damo znak da stane – ima da stane!  Nemam više pitanja. Hvala. Sledeći!

* * *

       Dok ovo pišem televizija prikazuje masakr granatiranih izbeglica, Šiptara koji su krenuli da se vrate u svoje domove. Unakažena tela mrtvih i ranjenih, delovi tela po putu, na traktoru, automobilima, na električnim vodovoima – jezivo. Nisam čuo ni jedinog Srbina koji je drugačije reagovao na ove slike, nego što bi reagovao i da su Srbi bili u pitanju. Avioni Alijanse su ih granatirali u četiri naleta! Mogućnost greške je isključena. General Klark saopštava – ispitaćemo slučaj kad se avioni sa borbenog zadatka vrate u baze. Očekujem da će sutra saopštiti da su ih Srbi gađali.

       Ipak, argumenti ponekad i pobede. Svet je video slike – i zgranuo se. Više ne uzimaju samo vaše slike, uzimaju i naše. Kakva je to sada opšta neposlušnost – sve ćemo da ih bombardujemo!

Zar im nismo rekli da su samo naše slike prave! Po ustaljenom scenariju, Vi i vaša ratnička ekipa, Kuk i Robertson, i ne čekate da se to ispita – vi unapred znate da je to opet neko srpsko maslo,  javio vam Tači, zvao ga Kuk na „mobiljni“ i on potvrdio.

* * *

       Mnogo je bilo zanimljivije slušati portparola Pentagona Keneta Bejkona. Na konferenciji za brojne novinare probao je tri varijante. Naravno, jedna od mogućih varijanti je i da su to ipak bili Srbi, jer ovih dana je u tom rejonu primećen jedan srpski avion. Kod pokušaja četvrte varijante je odustao i ljutito rekao – uostalom, pitajte NATO.

       Njihov portparol Džejmi Šej, onaj naš britanski buca sa šiškicama i ciničnim smeškom, kaže – greška! Vi, da ste pametni, tog debila ne bi ni postavili za portparola u sedištu NATO. Nema čoveka koji na sam pomen njegovog imena prvo ne opiše kako taj čovek izgleda i deluje, pa se tek onda upušta u ono što je on rekao. Ja sam mislio da portparol mora da bude izvanredno vispren, a potom i da liči na nešto. Šta Vi mislite o njemu? Možda Vam se i dopada – ukusi su različiti. Proverite onaj ranije pomenuti test na njemu – pokušajte da ga zamislite golog!

       Konačno je morao da se pojavi i sam izvršni direktor Vestli Klark i da prizna da su to bili avioni savezničke alijanse. Rekao je čak i tip aviona koji je izvršio egzekuciju – čuveni F16. Pilot se zbunio, od kolone traktora pomislio je da je srpska oklopna divizija. Vidljivost je bila slaba. Laže, ovih dana proleće nad Srbijom je divno. I ono se urotilo protiv nas. Mogu da nas vide golim okom i sa deset hiljada metara, a ne sa pet hiljada metara, odakle je, kako je saopšteno, ovaj junačina gađao.

       Kasnije se ispostavilo nešto još mnogo crnje. Prema video snimku i snimku razgovora pilota sa bazom u Avaksu, pilot je bio na samo 3.000 fita visine, što je manje od 1.000 metara. Na tu visinu se spustio jer mu je bilo naređeno da siđe niže i vidi o čemu se tu radi. Pilot javlja da je u pitanju civilna kolona sa traktorima i prikolicama i pita bazu šta da radi. Stiže naredba da ih raketira. Kraj! Za sve normalne ljude sveta to bi trebalo da bude i kraj rata, jer ovo je čisto ubistvo – direktan masakr – čista namera – direktan  umišljaj – dolus, kolega Bler!

Nastaviće se