Oliver Antić, matematičar

19 aprila, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Postoje tri verzije prekinutog leta Tomislava Nikolića u posetu papi Franji u Vatikanu. Prema prvoj verziji otkazao je jedan od motora, usled čega su morali da se vrate.

       Po drugoj verziji koju je otkrio Blic, kada je pilot digao avion na potrebnu visinu i uključio automatskog pilota, došlo je vreme za uobičajenu kafu. Međutim, neko od osoblja je bio nepažljiv pa je prosuo kafu po instrument tabli. Pilot i stjuardesa su hitno počeli da brišu tablu i neko od njih je slučajno aktivirao izvlačenje krilaca za prizemljenje, pa je avion pri punoj brzini počeo da se trese i ponire, međutim pilot je posle desetak sekundi uspeo ručno da ga stabilizuje. Ako je ova verzija tačna, pitanje je zašto potom nisu nastavili let za Rim.

       Najuzbudljiviju verziju pod naslovom PADALI SMO NOSEM ispričao je savetnik Predsednika Oliver Antić: “Čulo se kao da je nešto puklo kad smo bili na visini od 10.000 metara i onda smo počeli okomito da padamo nosem nadole. To je trajalo nekoliko minuta …” Opet problem sa kontroverznim profesorom. Avion obično leti brzinom od 900 – 1.000 kilometara na sat. Kad krene nosem nadole to je verovatno i brže. No recimo da je to ipak bilo samo 900 kilometara na sat. Pri takvoj brzini avion pada brzinom od 15 kilometara u minuti. A padali su kako kaže ovaj matematičar, nekoliko minuta. Ovaj je iz tog predmeta nadmašio i svog klupskog druga iz Predsednikovog tima čuvenog Milana Bačevića i njegove milijarde dolara investicija.

 Dragiša Čolić, 19.04.2015.