Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD – Nastavak 59

5 maja, 2015 u rubrici O opančarima i opancima

(odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo)

       Potom ste suspendovali i OEBS – Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju. Za sada ta saradnja funkcioniše samo sa Klintonom, a kako se sprovodi u praksi, to najbolje znamo mi – Jugosloveni. U svakom slučaju i ova organizacija je dala „svoj“ puni doprinos humanitarnoj akciji koja je u toku.

       Desi se tu i tamo poneki incident, na primer kada su pre neki dan zahtevali da predstavnici medija napuste konferenciju pre izlaganja ruskog delegata, ali to su beznačajni detalji – u principu, gazda je zadovoljan njima. Ko jebe Ruse!

      Da li će nesrećni Knut Volebek, kad se vrati u Oslo, bolje proći od Kofi Anana, pojma nemam. Nisu ni Vikinzi za potcenjivanje!

 * * *

       Diskreditovali ste i tradicionalne organizacije za pružanje humanitarne pomoći. Od kako je Klinton počeo da vodi kadrovsku politiku, pune su kojekakvog belosvetskog ološa, tako da se bave svim i svačim, a najmanje onim zbog čega su nastale.

* * *

       Što se tiče šarmantne Luiz Arbur i njenog Tribunala u Hagu, tu su stvari malo komplikovanije, jer i taj sud je, kao i svaki drugi – pravi, snabdeven oreolom  – independent. Pomenuta gospođa za sada uspešno sledi tu podarenu joj nezavisnost, u skladu sa instrukcijama koje dobija od Klintona. Doduše, malo trapavo, ko slon u staklarskoj radnji, ali prolazi. Oglasi se lično tu i tamo ponekad, kada su neke važne stvari u pitanju.

       Htela je lično da se uveri u masakr koji su Srbi izvršili nad Albancima u selu Račak, ali su je Srbi odbili – nije popunila formulare za vizu u skladu sa jugoslovenskim propisima. Mi držimo do zakonitosti. Oštro je na to reagovala, jer i ona ima papire A(o)nanovih UN – pored ovih haških.

       Potom su je Srbi i zajebali – isposlovali su da uviđaj izvrše finski patolozi, koji su rekli da tu nikakvog masakra nije bilo.

      Drugi put se oglasila u slučaju Željka Ražnjatovića Arkana. Uplašivši se da bi Arkan sa svojom ekipom mogao da ode do Kosova i započne direktne pregovore sa Tačijem i njegovom ekipom, izdala je saopštenje da njen sud već duže vreme ima spremljenu poternicu za hapšenje pomenutog gospodina, te da će se i svi oni koji budu igrali za tu ekipu takođe naći na poternicama.  Jedini razlog što gospodin Arkan do sada nije uhapšen je što do sada nisu mogli da ga uhvate.

       Na to je reagovao imenovani i poručio gospođi da to uopšte nije tačno. Može lično ona da ga uhvati kad god hoće i za šta god hoće. U tom cilju on može čak i da se pobrine da gospođa dobije vizu. Sačuvaj me bože, on je ne samo kriminalac, već i nečuveno drzak! U svakom slučaju, mislim da to treba sprečiti, jer stvar može da se otme, a Vi znate kako je Zapad osetljiv na te stvari.

       U slučaju Kosova, gospođa Arbur se još nije oglasila. Po kriterijumima Haškog tribunala to za sada nije kriminal. Biće tek ako Srbi počnu da se brane. U čitavoj toj stvari najviše je dobio Arkan.Trenutno se, po tim kriterijumima, kotira bolje i od samog Klintona.

Nastaviće se