Predaleko je Amerika (5)

22 septembra, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Po povratku iz zvanične posete Americi premijer Vučić je izjavio: Dočekale me naslovne strane pune Stanije, a Kerija i Bajdena nigde!

       Da budem iskren, i meni se više sviđa Stanijina zadnjica od frizure Džona Kerija, pogotovu ako se tamo u Americi prilikom posete Premijera pričalo o svemu, naravno važnom, samo ne o onom, danas najvažnijem – biblijskoj seobi naroda sa Bliskog istoka ka Evropi, koju su pokrenule američke milosrdne misije u tom delu sveta, a sve u skladu sa njihovim nacionalnim interesima, kako ih oni tumače.

       Izbeglice ne mogu da doplivaju do Amerike. Do Srbije nekako stižu – propuštaju ih Turci, Grci, Makedonci, Bugari, Rumuni, odatle teško – Mađari, Hrvati, Slovenci, Austrijanci, Francuzi, Englezi ih ne primaju. Brani se kako ko – podizanjem zidova, zatvaranjem granica, izvođenjem vojske i policije na granice, obustavljanjem saobraćaja … Svi preduzimaju neke mere – sem Srbije, koju svi hvale – zbog nepreduzimanja nikakvih mera.

       Možda se u Americi i o tome razgovaralo, ali mi o tome ne znamo, pa nam ostaje da se u međuvremenu i dalje bavimo Stanijinom zadnjicom.

 Dragiša Čolić, 21.09.2015.