RASPLET (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Peti deo) – Nastavak 32

21 decembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Još tužnija sudbina je zadesila SPO, a posebno njihovog neprikosnovenog lidera Vuka Draškovića. O njihovim greškama je već dosta bilo reči. Bilo kako bilo, propustili su da budu na pobedničkoj strani, a na prethodnim izborima su prošli još gore nego radikali. I oni su, slično radikalima, pogubili članstvo koje se sad nalazi negde u DOS-u. Otišli su sami tamo gde njihov oronuli harizmatični lider nije hteo da ih povede.

       Sudeći po glasovima koji su u poslednje vreme dopirali iz ove nekada respektovane stranke, za momenat se učinilo da bi ta stranka puteve svog oporavka mogla da potraži na jedini mogući način – da analiziraju gde su grešili, da se zahvale onima koji su tome najviše doprineli, te da sa novim ljudima pokušaju da povrate poverenje svojih birača, sa znatno većim izgledima nego radikali. Međutim, takve nade nepovratno je raspršio Vuk Drašković, koji se „rizikujući sopstveni život“ iznenada vratio iz budvanskog samoegzila i preuzeo komandu – lično.

       Prvo ima da se raspravi slučaj „Ibarska magistrala“, a za promene biće vremena. Ove koje su započete ne priznaje, jer u njima nije učestvovao. Puj pike ne važi! Igramo ispočetka! Ovakav njegov stav je aklamacijom prihvaćen na današnjem sastanku njegove „otadžbinske uprave“, pa Boroviću, koji je verovatno ovakvim ishodom najviše dobio, ostaje da pravi novi SPO, a narodu je za utehu ostalo da umesto jedne cirkuzantske partije – radikala, sada ima dve, što možda nije ni loše.

 Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do kraja godine. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.