Šta će Premijer u tom društvu?

8 decembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Negde u Julu mesecu, pišući na ovom sajtu o ekonomskom programu  „AKCIJA – ODMAH“ zamerio sam Premijeru što je taj program ekskluzivno, u autorskom tekstu, objavio u listu „Informer“, pa sam u tom napisu zapitao. „Ali, zar Predsednik Vlade nije mogao taj tekst da podeli svim medijima u zemlji, a ne samo jednom tabloidnom listu koji je u ratu sa mnogim glasilima, između ostalog i zbog toga što ga bije glas da je to njegovo glasilo. Time je Predsednik Vlade do neviđeno niskog nivoa snizio značaj onome što je inače pametno napisao, a time i broj čitalaca do kojih su njegove poruke  doprle“.

       Sa znanjem ili bez znanja Premijera – običnom posmatraču će to ostati nejasno, Dragan J. Vučićević se razigrao, pa je INFORMER u međuvremenu od kovanice INFORMER – BIRO, skraćeno prozvan „INFORMBIRO“ a on lično – portparol Vlade. Saradnja se proširila i na TV Pink uvođenjem emisije „Teška reč“ u ekskluzivnom terminu nedeljom uveče, koju naravno vodi Dragan J. Vučićević, domaćinski, sa svim pravima – da dovodi goste, pita, odgovara … tako da je sve to skupa postalo neukusno.

       Ovakav uspon jednog tabloidnog lista nije prošao nezapaženo kod konkurentskog, takođe tabloidnog lista „Kurir“, pa je pre neki dan taj list na udarnom mestu objavio opširan tekst pod naslovom „PISMO UREDNIKU „SLUŽBENOG GLASNIKA“ INFORMER: Izvini što pišemo o lopovima!”, sa sadržajem koji je nemoguće prepričati pa smo ga i mi citirali na ovom sajtu, u napisu “Zadnje vreme došlo …”

       Očekivano, usledila je reakcija “Informera” direktno iz pera Dragana J. Vučićevića u ovonedeljnom vikend izdanju – UDARRNE VESTI – u redovnoj kolumni DOSTA ZLOČINA-PROŠIRENO IZDANJE, pod naslovom MRAČNE TAJNE GAZDE “KURIRA” – Rodiću, mi nismo lopovi, a ti?, rečima koji sve kazuju: “… Gazda “Kurira”, kao i svaka druga ljudska pička radi za keš. Može ga, jelte, imati svako ko dovoljno plati.” (u anterfileu, krupno, u boldu).

       U današnjem, nedeljnom izdanju “Kurira” usledio je tekst: “RASPAKIVANJE LAŽNOG GAZDE SLUŽBENOG GLASNIKA INFORMER – Izvinite se Vučićeviću što ga zovete novinarom.”, a potom i tekst “pokretača KURIRA” Raje Rodića – “Otvoreno pismo Raje Rodića moralnoj nakazi novinarstva Srbije D.J. Vučićeviću – Mali đokica, a velika lopuža!”.

       Pravnik sam, advokat, ali mi nešto nije jasno – ja sam svojevremeno jednog Grka koji mi nije platio naknadu za obavljeni posao, nazvao prevarantom i za to me je Sud ove zemlje osudio da mu na ime naknade štete za povredu časti i pretrpljene duševne bolove platim 100.000 dinara. Šta je sa čašću ovih ljudi? Trpe li oni nekakve duševne bolove? Oni, ili oni koji se time truju.

       A na kraju i ono sa početka –  Šta će Premijer u tom društvu?

 DC, 07.12,2014.