Sve zavisi od kadrova

30 marta, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Toga su izgleda prvi postali svesni oni u MIP-u pa su rešili da osveže kadrove – dodelili su diplomatski pasoš Milki Ninković, tašti Predsednika Nikolića, ženi koja je doduše duboko zašla u devetu deceniju svog života, ali koja sudeći po fotografiji na naslovnoj strani Blica izgleda sasvim dobro. I sad zamišljam scenu pasoške kontrole na ulasku u neku od zemalja Evropske unije – Diplomatic passport! Congratulations Lady! You are certainly going to a special mission? – Jes ov kors!, odgovara ozbiljno Milka.

       Ozbiljan je to pomak i za ministra Mrkića. Do juče su ga optuživali za forsiranje onih lepotica sa duplerica muških magazina, pa je rešio da napravi zaokret – kao u onom ruskom vicu (opet ja o vicevima): Rešili Rusi, tamo negde devedesetih godina prošlog veka, da osveže svoje devizne rezerve, pa u tom cilju rešili i da se otvore prema svetu – otvorili diplomatski kupleraj (samo za strance). Međutim, posao ne ide pa partijski komitet odlučio da analizira uzroke. Okreni, obrni, pljušte predlozi sa svih strana. Jedan od članova komiteta koji je bio malo skrajnut sa vrha pa je za kaznu sedeo u zadnjoj klupi, bojažljivo diže ruku i javi se za reč – Meni se čini da su tu kadrovi u pitanju, reče on. Sekretar komiteta oštro reaguje na na to i kaže – Ne! To su sve proverene partijske radnice iz 1941. godine!

       Plaši me da bi Vučić mogao i Nikoliću da udeli diplomatski pasoš. A ako počnu da ga zapitkuju na granici, mogao bi da kaže da je fudbaler Real Madrida.

DC, 29.03.2014.