Teorija KGODP

17 februara, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Teoriju Kako se God Okreneš Dupe ti Pozadi – KGDOP, lansirao je Dragan J. Vučićević u svojoj redovnoj kolumni DOSTA ZLOČINA u ovonedeljnom izdanju, kaže svog, informativnog lista INFORMER (udaljem tekstu: INFORM(BIRO)ER. Teorija je toliko značajna za objašnjenje našeg aktuelnog društveno-političkog trenutka da opet moram o njenom autoru, iako mi se čitaoci bune – kažu Vulin nikako da dođe na red. Ali, neka čitaoca, buni mi se i komšinica – od kako ga je jedno vreme gledala u “Magazinu in” na Pinku kod Sanje Marinković, sad redovno kupuje vikend izdanje INFORM(BIRO)ER-a i ne skida oči sa strane sedam gde se objavljuje pomenuta kolumna, sa sve slikom harizmatičnog DJV – dopao joj se! Kaže – Volim kad muškarac ovako mrko gleda, a ne kao oni sa napućenim usnama “a la lepenski vir”.

       A u čemu se, u najkraćem, sastoji teorija KGDOP. Ne smeš da kritikuješ premijera Vučića, jer se tada podrazumeva da si i ti jedan od onih koji mu rade o glavi, a poznato je da je on najugroženija politička ličnost u zemlji. To tvrdi ne samo DJV već i ministar policije Dr Nebojša Stefanović. Ne smeš ni da ga hvališ, jer je isuviše providno da ti time samo želiš da otvratiš pažnju od gnusnih namera onih prethodnih. Pogotovu nije preporučljivo da kudiš Predsednika, a hvališ Premijera, jer jasno je da time hoćeš da zavadiš ova “dva oka u glavi” …

       ”Svakoga dana na bar jednoj od tri naslovne strane novi zvečeći napad – ili na predsedenika Nikolića, ili na guvernerku Tabaković  (poznatu pod imenom Cica, prim, DC), ili na nekog od ministara. Da se Vlasi ne sete, u istim tim novinama, po sad već razrađenom sistemu, svakim zgodnim povodom naširoko hvale PPV Vučića (rekoh mu u prošlom tekstu da on više nije Prvi Potpredsednik Vlade, što se piše sa PPV, već Premijer, što se piše sa P, prim, DC) iako bi ga najradije, samo da mogu, odmah skratili za glavu.” – Za svaki slučaj, napominjem da ovo nisam rekao ja, već da je to citat iz pomenute kolumne DJV. I dalje:

       “Elem, kada juče (u petak, prim DJV) u “Blicu” na naslovnoj strani ritualno zakolju Vulina jerbo je Vlada Srbije odlučila da za Ministarstvo rada kupi nove službene automobile, a u istom broju na istoj naslovnici i preko cele duplerice pohvale Vučića zbog “teške, istorijske odluke” da ode u Zagreb na inauguraciju Kolinde, pa kome patriotiše cajtung urednici rade o glavi? Vulinu ili Vučiću”  – Za svaki slučaj, napominjem da ni ovo nisam rekao ja, već da je i to citat iz pomenute kolumne DJV, da bi na kraju ovaj ha-harizmatični lik (uz rizik da mi se komšinica naljuti), zakucao trojku:

       “Uvode nas u stanje haos narkoze u kojem više ništa nije neverovatno …” a “najkasnije u poznu jesen ove 2015. Srbe će pokušati da nateraju da poveruju u finalnu laž da je on šef mafije!”.

       Sačuvaj me bože i sakloni, što bi rekla moja pokojna majka. Ovaj čovek nije normalan. Tako nešto da kaže za našeg premijera. Stvar postaje ozbiljna, sav sam se naježio, pa da okrenem na viceve. Još pre neki dan sam vas obavestio da je najnoviji beogradski vic – da je Dragan J. Vučićević otišao u političke komentatore, tako da je ovo što gore napisah upravo to.

       Međutim, i to je prevaziđeno. Povodom vesti da je usled bolesti autora i voditelja otkazana prošlonedeljna emisija “Teška reč” na Pink televiziji, koja poslednjih godinu dana ide u top terminu – nedeljom u 21h, što je pre toga bio termin za “Grand paradu”, kultnu emisiju te televizije, pojavio se novi vic – Umorio se “Prvosrbijanac” Dragan J. Vučićević od silnih obaveza – Vladin portparol, urednik službenog glasnika “Informer”, kolumnista “Dosta Zločina”, “Teška reč”, Kolinda hrvatska, Kolinda srpska, “Drugosrbijanski skotovi”, “Drugosrbijanska ološ”, pa krenuo kod doktora da izmuva neko bolovanje. Pita ga doktor na šta se žali, on kaže – Ukočio sam se, misli tu ne može da ga provali. Međutim, doktor neki iskusan čovek, pa krene redom sve ono – Kaži aaa, pa svuci se, slušalice spreada, pozadi, nakašlji se … složi ozbiljnu facu i zamisli se. Draganu se to ne dopadne – Koliko me je ovaj kucao, nije valjda nešto pronašao. Smognu snage, pa upita – Doktore, o čemu se radi? Doktor mu reče – Žao mi je ne mogu još ništa da vam kažem, jer nisam siguran. Moraćemo još neke pretrage da izvršimo. – Dobro, doktore, reče mu Dragan uplašeno – Ali, na šta sumnjate, hrabar sam ja … I posle nekog vremena, doktor poče – Znate, u pitanju bi mogla biti jedna veoma retka i neobična bolest. Ne biste smeli da idete po hladnoći …  – Dobro, nije zgodno, ali paziću, jeli to sve? – Na žalost, nije, nastavi doktor. – Ne biste smeli da idete ni po suncu ….. Ni po kiši …. Dragan ga prekide i reče – Pa dobro doktore, gde da idem? Ne smeš po toplom, ne smeš po hladnom, ne smeš po kiši … – Da ideš u pizdu lepu materinu, mene si došao da zajebavaš!, reče mu doktor.

       Napomena: svaka sličnost sa doktorom je isključena.

 DC, 17.02.2014.