Vazduhoplohov Miki Manojlović

26 marta, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Ima jedna popularna folk pesma, stara preko 30 godina, otprilike iz vremena kada smo poverovali da je bard srpskog glumišta Ljuba Tadić dobio dostojnog naslednika – Mihailo, Miki, Miki … a u izvođenju isto tako popularne Nade Topčagić i ideja mi sinu – Upravo je na televiziji „Prva“ u toku muzičko scenski serijal pod nazivom „Tvoje lice zvuči poznato“ (TLZP), pa bi Dara Bubamara, stalna članica ovogodišnje postave izvođača, mogla da otpeva tu numeru u čast ovog   uvaženog glumca čije će ime poneti jedan od vazduhoplohova iz flote „Er Srbija“.

       Produkcija TZLP bi za tu numeru snimila kraći igrokaz za koji bi libreto napisao Zoran Babić, šef parlamentarne grupe SNS u skupštini Srbije. Pretpostavlja se da bi za taj posao konkurencija bila žestoka ali ne treba sumnjati u primat Zorana Babića, ne samo zato što je on jedan od najrečitijih članova skupštinskog saziva već i zato što se on u vazduhoplohovstvo najbolje razume.

       Koreografija bi bila poverena Premijeru lično, za koga se pretppostavlja da on ni onako ne bi propustio tu predstavu, pa kad je već tu … Po izvođenju ove numere Miki Manojlović bi se pojavio u ulozi „specialnog iznenađenja“ koji bi uz burno aplaudiranje profesionalnih tapšača koje bi za ovu priliku pojačali i oni sa „Pinka“ i „Hepija“, prišao onako razbarušeno Dari Bubamari, toplo je zagrlio i dramski izgovorio tekst – Mislio sam da sam to ja! Nisu u pravu oni koji kažu da bi u toj sceni on morao mnogo da se sagne, jer kažu oni koji ga u poslednje vreme sreću da se on već dosta smanjio.

       U slučaju da Premijer bude opravdano zauzet njega bi mogao da odigra Đoša, takođe član stalne postave ovogodišnjeg izvođačkog ansambla, koji bi se pojavio u ulozi gosujućeg člana žirija. On bi mogao da zameni i ostala tri člana žirija, ne samo zbog svog gabarita – može on to, već i da se stvar ne bi omakla kontroli.

       Naravno tim povodom bi bila organizovana i konferencija za štampu na kojoj bi moglo da bude postavljeno samo jedno pitanje, koje bi metodom slučajnog izbora, bilo povereno Draganu J. Vučićeviću, a koje bi glasilo – Koja je uloga drugosrbijanaca u nedavno pokušanom državnom udaru koji je policija jedva sprečila samo zahvaljujući ličnom angažovanju i zasluzi ministra policije, Stefanović Dr. Nebojše, lično.

       Sve bi to bilo propraćeno tihom muzikom iz nagrađene kompozicije – Mihajilo, Miki, Miki …. Mihajlo bre!, u izvođenju kompletnog ansambla.    

Dragiša Čolić, 26.03.2016.