I bogovi su postali relativna pojava

22 marta, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Milojka je Dragomiru ištrikala džemper fin na rukavu napisala ćirilicom made in. Ovi stihovi o Milojki i Dragomiru i imaju i nemaju veze sa onim što hoću da kažem – zavisi kako se uzme, ali imaju veze sa Bogoljubom Karićem čiji se nasmejani lik pojavljuje u jučerašnjem broju „Blica“ na jednoj trećini naslovne strane i to dva puta – najpre sa šlemom na kome piše BIG BOS a ispod toga sa gitarom. Ove vesele fotografije prate naslovi: ESKLUZIVNO – Bogoljub Karić u Belorusiji za „Blic“ – PRAVIM NOVU TV, ALI SE JOŠ NE VRAĆAM U SRBIJU – O OPTUŽNICI, Koštunici, Miloševiću, Miri Marković, Vučiću, prodaji Mobtela, biznisu u Belorusiji, muzici, a sve to samo kao najava onoga što će čitaoci ovog lista (gde i ja još uvek spadam) moći da pročitaju na još tri kiompletne naredne strane.

       Pročitao sam sve četiri strane ovog teksta i prvo pitanje koje mi se nameće je da li je ovo deo smišljenog projekta povratka Bogoljuba Karića u zemlju, jer ne šalje se tek tako direktor jednog još uvek respektabilnog lista na službeni put u Belorusiju radi intervjua koji ima nezamamćenu „minutažu“ – četiri prve strane jednog broja. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv povratka Bogoljuba Karića u zemlju – i sam se sećam upada policije i rasturanja njegove BK televizije, ali stoji činjenica da je protiv njega podneta optužnica za ozbiljno krivično delo, koje – ako se to i dokaže, predstavlja za državu mnogo veću štetu od sve štete sadržane u optužmnici protiv Miškovića i svih ostalih zajedno, optuženih u slučaju nazvanom „Putarska Mafija“ i da je za njim raspisana crvena poternica Interpola. Dakle, ta optužnica stoji i ona se u ozbiljnoj državi sa ozbiljnim pravosuđem samo od strane suda može odbaciti, a sud to radi na pretresu a ne na bazi intervjua. Pokušajte da zamislite kako bi izgledalo izdanje „Informera“ da je takav intervju napravljen sa Miškovićem.

       A Karić očito ne ide tim putem – on očekuje da pre njegovog najavljenog povratka u zemlju sve optužnice protiv njega budu povučene, pri čemu ima samo dva aduta – Verujem u Boga i verujem u Aleksandra Vučića. Ko zna, i bogovi su postali relativna pojava.

Dragiša Čolić, 22.03.2016.

 PS. Blic je ozbiljna novina i treba joj verovati – evo dok završavam ovaj tekst do ruku mi dođe današnje izdanje ovog lista. Na vrhu naslovne strane udarna vest – TRUDNA DEVOJKA VLADE GEORGIJEVA!