Veliki brat – VIP

24 aprila, 2013 u rubrici Kolumne

 I „Veliki brat”, drugi aktuelni kulturni događaj u Srbiji je VIP. I on je, kao i Farma, internacionalnog karaktera – među učesnicima su i dva zgubidana, našeg porekla, iz Francuske. Oni su već učestvovali u francuskom Velikom bratu, tamo postigli zavidni plasman, pa naoružani tim iskustvom došli da to kapitalizuju i ovde. A pošto je poznato da su u ovakvom performansu najzahvalnije discipline svađa i kresanje to i praktikuju, sa svim i svakim, ne prave pitanje. Rade kao tim sa podeljenim ulogama – jedan je zadužen za muške a drugi za ženske ukućane.

Internacionalna je i učesnica iz Hrvatske Ava Karabatić, poznata još iz rijalitija Survivor, koja je pored dve već pomenute discipline u igru uvela i treću – histeriju, koju izvanredno praktikuje. Svi si izgledi da će je u tome uspešno pratiti i bivši roker, a sada profesionalni učesnik ovakvih priredbi Milić Vukašinović, koji je pogrešno umislio da od svega navedenog može pobeći u kuhinju i tamo prati sudove u sve tri smene. To je nekako i išlo dok ga, Vesna Vukelić, zvana Vendi, deklarisani psihoterapeut, takođe profesionalka u ovakvim priredbama, nije tamo pronašla i počela da mu skače po ganglijama, tako da je on u jednom momentu totalno popizdeo i histerično vrisnuvši da mu je i Ava pozavidela, udario pomenutu Vendi ni manje ni više nego vratima, nakon čega je i ona vrisnula – a vratima ništa!

Da se ne bi osetila zapostavljenom među tolikim internacionalnim zvezdama moram da pomenem i predstavnicu BJR Makeonije Anetu Nakovsku, koja je u pokušaju da ustanovi da li je Maja Nikolić muško, zadigla ovoj suknju kako bi videla da li ona ima jajnike ili jaja, jer Maja tamo svima jebe mater.

Od domaćih učesnika, pored već pomenute Maje tu je i druga Maja – Maja Volk, dramaturg, koja kako se saznaje iz dobro obaveštenih krugova već smišlja novu dramu malo egzotičnog naslova – Ona ga juri on se ne da, ona ga juri on se ne da, ona ga opet juri on se ne da … – pa kad će već jednom da dođe do obrta!

Bio je tu, ali je već izašao i delegat LGBT-a, Boban Stojanović, koji je po svemu sudeći tu bio samo radi istraživanja tržišta, sa kakvim rezultatima – to će se tek videti.

Od onih koji više nisu u kući Velikog brata treba pomenuti Uroša Ćertića, kaskadera, koji je najpre naskakao na Avu – bez posledica, ali kad je pokušao da naskače i na Soraju, stigla je naredba – Napusti kuću Velikog brata, što je i razumljivo, jer domaće resurse treba sačuvati i za produkciju.

Kuću Velikog brata je napustila i manekenka Nevena Milićević posle direktnog crvenog kartona koji joj je dodeljen pošto je nakon žestoke svađe sa svojom koleginicom pod umetničkim imenom Sindi – zbog bivšeg dečka, ovu tako zavalila da je lekarska ekipa morala da interveniše.

Ima ih tamo još, na primer Dragutin Topić, poznati skakač u vis, ali o njima ćemo izveštavati čim bude ustanovljeno kojim povodom su oni tamo uopšte i došli.

DC, 23.04.2013.