Vozi Miško!

22 oktobra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Volim istraživačko novinarstvo koje sprovodi “Informer” vlasnika, glavnog i odgovornog urednika  Dragana J. Vučićevića, pa još ako je ono angažovano – a taj list je već poodavno i glasilo vladajuće najnaprednije stranke, zadovoljstvo je potpuno. Čitam ga redovno – kad god mi ponestane tema za pisanje. Za danas izdvajam dve, ništa posebno, ništa politički – u prvoj je reč o fudbalu, o drugoj o advokatima.

       Nadnaslov na prvoj strani: TOLE PUSTIO HULIGANA NA STADION DA VREĐA VUČIĆA. A o tome opširnije na 5. unutrašnjoj strani rezervisanoj za UDARNE VESTI: Huligan koji je vređao Vučića – IMAO PROPUSNICU FSS, a potom uokvirena izjava ministra policije, Nebojše Stefanovića: “Videćemo ko su ti ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije i kako se sve to izdešavalo.”

       Žao mi je premijera, nije zaslužio da ga neka budala vređa, ali u tome ima i nečeg dobrog – tog čoveka, mislim Toleta, niko ne može da makne sa funkcije. Zajebava sve živo, obećao je da ode sa funkcije predsednika fudbalskog saveza Srbije još prošle godine, a on uzeo još jedan mandat. E sad mu je kraj. Još ako istraga bude brza i sveobuhvatna kao nedavno kad su prebili premijerovog brata, ode on. Neće mu pomoći ni štrajk advokata.

       Sve je to istražio “Informer”. Jedino su propustili da kažu da je ta budala član Srpske radikalne stranke iz koje potiču i ministar Stefanović i premijer Vučić. Treba ga razumeti. Možda se osetio izneverenim.

       Druga tema je još serioznije obrađena.  Opet sa prve strane – u centru. Glavni naslov SPRDNJA, nadnaslov – ŠTRAJK ADVOKATA, PROFIT TAJKUNA, podnaslov: Miškoviću odloženo suđenje po peti put, a zatim: – “Vlasnik “Delte” još od juna ove godine, zahvaljujući advokatima, izbegava suđenja – Mišković juče posle odlaganja suđenja organizovao proslavu – Ovi idioti mene nikad neće osuditi, pohvalio se tajkun prijateljima.  

       Ne piše ko je bio na proslavi – mene kao jednog od 8.500 srpskih advokata, koji su kako je opšte poznato samo zbog Miškovića i obustavili rad koji evo traje već sedmu nedelju – i ima da traje sve dok ne zastare optužbe protiv Miškovića, bez obzira što za to vreme gubimo i klijente i zaradu a porez ćemo morati da platimo, niko nije zvao na proslavu. No, ne smeta – Mišković će nam sve to nadoknaditi, jer kako je tu temu “Informer” i u prethodnim brojevima istraživao – sve se poklapa! I obustava rada od strane advokata i Miškovićeva odložena suđenja! Treba li većih dokaza od toga!

       Ni to nije sve, pa “Informer” nastavlja svoja istraživanja: NI ONI NEĆE DA PLAĆAJU POREZ (naravno advokati, prim. D.C.). Ne znam pa moram da pitam – Ko to još ne plaća porez. Ja čuh juče na televiziji listu najvećih neplatiša poreza. Među njima je i “Pink” Željka Mitrovića, koji je takođe svoje nacionalne frekvencije stavio na raspolaganje za sve “Teške reči” u ovoj zemlji, a naročito one koje treba da saopšte predstavnici i obožavaoci najnaprednije vladajuće stranke.

       Jedino ne piše ko je od učesnika Miškove proslave preneo ono – Ovi idioti mene nikad neće osuditi, niti ko su idioti u ovoj priči. Mora da je u pitanju neki insajder, ali to već spada u pouzdane a zaštićene izvore.

       Gospodine Vučićeviću, može li jedan vic – engleski, za svaki slučaj, jer o idiotima je reč: – During the session of a Bord of directors meating one of the members said – Mr. President, I think that half of this Board  members are idiots! One of the members, felt insulted, protest – Mr. Ptresident, I insist that this gentlemen have to retire his words. As President insisted, accused member stayed up and said: Mr. President, I think that half of this Board  members are not idiots!

       Da zaboravih da pitam Dragana J. Vućićevića – koji to advokat neće da plaća porez? Opet su njegovi istraživači pobrkali – advokati plaćaju porez, a bili bi radi – ako ne bude moralo, da ubuduće ne plaćaju 300% veći porez zbog Željka Mitrovića i njegovih kompanjona koji ne plaćaju porez. I to u vreme kad je 90% klasičnih advokatskih poslova koje je do danas obavljalo 8.500 srpskih advokata predato u isključivu nadleđnost 94 napredna notara, pa je tako najsiromašniji od njih prošlog meseca – u prvom mesecu rada, zaradio svega 50.000 eura. Podaci o zaradi onog jedinog izabranog notara koji pokriva celu opštinu Stari grad nisu saopšteni. O tome  ćemo obavestiti Dragana J. Vućićevića čim dobijemo i taj podatak, pošto to za istraživačko novinarstvo “Informera” nije interesantno – Vozi Miško!

DC, 21.10.2014.