Vremenske i druge nepogode

2 februara, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Ovih dana su našu zemlju, pored snežnih, zadesile i brojne druge nepogode. Izborna kampanja je u toku a to je vreme koje, samo po sebi, dovodi do nepogoda svih vrsta. I dok putari, vojska, vatrogasci, lekarske ekipe i dr. koji su po prirodi svog posla pozvani da se hvataju u koštac sa nezapamćenim vremenskim kijametom koji nas je snašao, u akciju spašavanja uključili su se i političari. Ko da propusti ovaj dar sa neba za vreme izborne kampanje.

       Među prvima je zapažen nastup novog Ministra saobraćaja, Aleksandra Antića. Šta je taj čovek rekao ne znamo, svakako je bilo nešto važno, ali će ostati upamćeno da je on jedini na onoj surovoj vetrometini, okružen zavejanima, spasiocima, TV ekipama i drugim poslenicima, svih do jednog zabrađenih tako da im se ni glava od tela ne razaznaje, stameno, muški, izdržao ceo intervju, što bi deca rekla – skockan u fulu, bez kape, sa sveže doteranom frizurom. Novinske agencije ne javljaju da li je sa njegovom glavom sve u redu iz čega bi se dalo zaključiti da takvoj ministarskoj glavi ništa ne može nauditi.

       Još zapaženiji nastup imao je sutradan Prvi Potpredsednik Vlade, zvani PPV. I on je kao i prethodno opisani bio slično odeven, bez kape naravno – što bi SNS-ovska glava bila manje otporna od SPS-ovske, alli je za razliku od prethodnog imao i aktivnu ulogu u spašavanju. Kako su brojne kamere zabeležile, dohvatio je jedno dete u naručje i potrčao sa njim, ali se okliznuo i pao na dupe, digao se i trčao dalje, čime je dokazao da pored glave ima i otporno dupe. Iz njegovog izbornog štaba ne saopštavaju da li je sa njegovom glavom i dupetom sve u redu, iz čega – Bogu hvala, možemo zaključiti da tu nema nikakvih problema.

       Tim povodom SNS je izdao i posebno saopštenje, u kome se kako prenosi „Kurir“ između ostalog navodi i sledeće – I dok onaj tajkun, lopov, lažov … (dalje nazvan: Đilas) uživa u toplom domu svom, naš Predsednik se izlaže natčovečanskim  naporima, koji su doveli do toga da svi ugroženi budu spašeni.

       Ni ostale izborne vesti nisu manje zanimljive. Iz Predsedništva Države, saopštavaju da su iz MUP-a procurile informacije, da njihov lider, harizmatični Ivica Dačić, pod budnim okom Milutina Mrkonjića – kao budućeg menadžera, trenira sa Anom Bekutom uvežbavajući novi pevački repertoar za slučaj da ne prođe dobro na predstojećim izborima, a iz štaba „Nove Srbije“, prenose izjavu njihovog lidera, legendarnog Velje ilića, koji izjavljuje da su oni jako zadovoljni saradnjom sa Naprednjacima, pa u tom cilju pripremaju i amandman Zakona o legalizaciji, po kome neće biti rušeni nelegalno izgrađeni objekti svih onih građana čija prezimena počinju sa N i B.

DC, 02.02.2014.