Zbunjena Justicija (21.03.2013)

5 aprila, 2013 u rubrici Kolumne

Ovih dana je objavljena vest da je građanin Tufegdžić, nekadašnji vojni istražni sudija – poznat po brzom i efikasnom završetku istrage o smrti gardista u Topčideru, zatim istražni sudija beogradskog Okružnog suda – poznat po tome što je patroli saobraćajne policije umesto vozačkih isprava pokazao onu stvar, zbog čega je osuđen na 360 sati društveno-korisnog rada, potom advokat – poznat po tome što je prilikom podnošenja prijave za upis u imenik advokata prećutao da je pravosnažno osudjen kaznom koju nije izdržao, pozvan da se 1. aprila javi Upravi za izvršenje krivičnih sankcija radi dogovora o izdržavanju kazne.

Građanin Tufegdžić to odlučno demantuje – Ne bojim se nikakvog rada, pa ni fizičkog i nije tačno da izbegavam odlazak na odsluženje kazne koju mi je sud odredio. Nisam dobio nikakav poziv. Zbunjivanje Justicije se nastavlja. Ona nema pojma šta znači 1 April.

Predlažem Upravi za izvršenje krivičnih sankcija da građanin Tufegdžić presudu od 360 sati društveno-korisnog rada odsluži na sređivanju dokumentacije o izrečenim kaznenim sankcijama – pola kod njih, a pola u Opštinskom sudu u Valjevu, nadležnom za sprovođenje izvršenja izrečene kazne, koji kaže da u njegovoj evidenciji ta kazna i ne postoji.

DC, 03.04.2013.