Zdravko Hrbiko – Izvešće iz Beograda

20 marta, 2013 u rubrici Kolumne

Poštovani Gospodine Mamiću,

Želim Vas izvestiti da se u Beogradu pojavio novi lek za kašalj, pod nazivom Zdravko Herbiko. Kako je po svemu sudeći taj lek dospeo do Vas pod pogrešnim imenom – Zdravko Hrbiko, i sa pogrešnim uputstvom za upotrebu, a imajuću u vidu svu opasnost pogrešne upotrebe tog leka pred fudbalsko/nogometni susret između Hrvatske i Srbije, šaljem Vam pravu UPUTU za upotrebu:

Opkladili se jedan „Delija“ i jedan „Bad blue boy“ ko će bolje da prođe – Delija ode na Maksimir i usred utakmice počne da viče: Ja sam Srbin …… Tamo ga na licu mesta prebiju ko mačku. Dođe BBB na Marakanu i za vreme utakmice počne da viče: Ja sam Hrvat, ja sam Hrvat ……. Okolne delije ga iskuliraju i ljubazno upozore – Ko ti jebe mater, to je tvoj problem, pusti nas da gledamo utakmicu.

Gospodine Mamiću, želeo bih da ova bajka postane stvarnost. Naravno, važi i obrnuto. A ako ova UPUTA/UPUTSTVO ne pomogne, ispričaću Vam i jedan vic. I to može da pomogne – Znate li šta je Klinton rekao Moniki Levinski kad su se upoznali – Zini da ti kažem!

A ako Vama i ostalim pacifističkim udruženjima građana – Delijama, Grobarima, Bad blue boy“ – sima i ostalima ni to ne pomogne za dalja uputstva i mere opreza obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Opancar, 20.03.2013.