Žile i Žana

14 aprila, 2013 u rubrici Kolumne

Žilutin Krkonjić (u daljem tekstu nazvan: Žile) ima devojčicu Beku Žanić (u daljem tekstu nazvanu: Žana). „Žile i Žana, to su cveta dva, voleli se ljubili se – samo da se zna“.

Žile je inače poznati čuburski boem i, što bi moja pokojna majka rekla – sačuvaj me Bože i sakloni, nema veze sa izvesnim M.M. srpskim političarem, niti sa onim što o tom političaru piše u Vikipedii od 14.4.2013. godine, jer je to što tamo piše jednostavno neverovatno, a još bi manje verovatno bilo da taj gospodin bude i ministar u Vladi.

Žana jeste pevačica, ali nema veze sa Gordanom – Nadeždom Polić, zvanom Ana Bekuta. Dakle, svi likovi u ovoj priči su izmišljeni i nemaju veze sa stvarnim likovima.

Žile takođe voli pesmu, a posebno pevačice, što će se iz daljeg teksta i videti. U poslednje vreme se češće viđa u Žaninoj pratnji nego u Ministarstvu saobraćaja gde, kako neki zlobnici tvrde, čak obavlja i funkciju ministra, što opet ne bi moglo da bude tačno, jer Žile beleži i neke javne nastupe kao Žanin prateći vokal, tako da normalan čovek – a Žileta bije takav glas, sve to jednostavno ne bi mogao da postigne.

Na Žanine pesme je posebno osetljiv – kad u kafani čuje onu njenu „ …. evo meni moga Bekrije …“, zna iz derta celu kafanu da razbije.

Inače, poslovi se na estradnom planu dobro razvijaju pa su Žile i Žana odlučili da uspostave saradnju i sa Sašom Mirkovićem, poznatim estradnim menadžerom i vlasnikom produkcijske kuće „Beoton“, što su zlobnici odmah iskoristili da lansiraju priču kako je to i bio glavni razlog što je pomenuti Saša dobio mesto pomoćnika Ministra saobraćaja za čišćenje snega. Navodno, Žile mu to namestio!

I ne samo to – zlobnici pričaju da ova trojka ide po zemlji, zloupotrebljava udružene regione Srbije i lokalnu samoupravu koja ne može da odoli njihovim obećanjima – Žana će da im peva, Žile će da im tercira a Saša će da čisti sneg, pa ovi neštedemice prazne svoje kase. Ima se – može se!

DC, 14.04.2013.