Zlato zovi prijatelje, ovde baš ima posla …

februar 4, 2019 u rubrici Opančarski dnevnik

….. kaže Žika, zvani Šarenica, zalivajući cveće u jednoj od „najinventivnijih“  tv reklama, koje se ovih dana mogu videti na tv ekranima, tako da jedva čekam narednu „Noć reklamoždera“ kako bih tu reklamu kandidovao za jednu od nagrada, mada nisam baš dovoljno upućen u propozicije tog takmičenja – ne znam da li se proglašava pobednik i u kategoriji najglupljih reklamaa?

Ako to još niste videli, da vam ispričam preostale „događaje radnje“ iz pomenute reklame. Elem, dok se Žika opuči od zalivanja cveća i prenošenja saksija, Zlata sedi serbez zavaljena u fotelju u stilu boli me q…, no čuvši Žikin apel za pomoć, skače i počinje da ljulja glavom u stilu „nešto mi nije dobro“. U pomoć joj priskače Frojd koga igra Željko Samardžić i kaže – Žile ne brini ni za cveće ni za Zllatu, pravi prijatelji su uvek tu. Sledi opšta svirka i happy end – svi pomenuti i nepomenuti  problemi se rešavaju pojavom na sceni Dunav osiguranja!

Dobro, laknulo mi je kod srca, mada sam i dalje zbunjen – nisam znao da se nekada čuveni DOZ (Državni Osiguravajući Zavod) bavi zalivanjem cveća. Izgleda da ih niko nije obavestio da je komunizam ukinut i da više ne važi ono – evo ti jedno siguranje pa biraj, pa predlažem da u svoj program reklamnih kampanja ubace i nešto iz savremenih dešavanja – na primer: osiguranje od stresa kad se u Skupštini Srbije, sa svojim objaašnjenjima aktuelne skupštinske prakse pojavi šef parlamentarne grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović. Može i njegov zamenik Dr Vladimir Orlić – čovek brzo uči i ako ovako nastavi nadmašiče ne samo aktuelnog šefa Martinovića, već i njegovog prethodnika Zorana Babiča. Vredi investirati u buudućnost, svima njima će trebati osiguranje za ovo što rade. Evo, Babić se već sjebao.

Dragiša Čolić, 3.2.2019.