Za sve su krivi Turci … i oni pre nas

16 februara, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Na jučerašnjuoj svečanosti u Kragujevcu upriličenoj povodom donošenja Sretenjskog ustava, čuli smo od Premijera da smo pre nego što su oni došli na vlast, bili na ivici bankrotstva. Sada više nismo, zahvaljujući njima. Napredak se oseća na svakom koraku. Evo i ovaj praznik državnosti je mnogo lepši od onog nekadašnjeg „29. Novembra“.

       Čusmo takođe da će država učiniti sve da proizvodnja automobila u Kragujevcu ne bude niža ili ne „znatno niža“ od one u prethodnoj godini, jer Fijat je naš najvažniji izvoznik, tako da su izjave da ne radimo ništa u vezi Fijata neodgovorne. On lično je imao desetine sastanaka vezane za Fijat“, što je ogroman napredak u odnosu na onu prethodnu vlast.

       Sve je to ova vlast ućinila u prvoj polovini svog osmogodišnjeg mandata, a što bi rekli – svakim danom sve više napredujemo, tako da se ne zna gde će nam kraj biti.

       Fascinira i sposobnost ove vlasti da rešava i nekada nemoguće probleme. Eto, na primer, ovaj sporazum sa NATO-om koji smo pre neki dan potpisali. Isti takav spoprazum nam je bio ponuđen i pre bombardovanja 1999. godine, ali smo ga mi ponosno odbili. Nisu u pravu zlobnici iz one prethodne vlasti koji pričaju da je ista garnitura bila na vlasti i tada i sad – tada je SPS bio na vlasti a Radikali su se gurali da uđu u vlast, dok je sada to obrnuto. Bila su i suđenja stranim agresorima i domaćim izdajnicima. Sada su i te uloge promenjene, jedino su sudije ostale iste.

       A narod, ko narod – obožava svoju zemlju i cara. U tome se, kao i uvek, naročito ističu oni koji su patriotskiji od ostalih. Slušaju Pinkove zvezde i pevaju – Okuj me care, znaj da je volim …

Dragiša Ćolić, 16.02.2016.