Zaključivanje na bazi teorije o babama i žabama

7 avgusta, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Pre neki dan čitam u “Blicu” kolumnu Vladimira Đukanovića u kojoj kritikuje one koji i pored najnovije eskalacije ustaško-fašističkih dešavanja u Hrvatskoj i dalje letuju u toj zemlji – i ja se slažem se sa tim, da bi potom te koji tamo i dalje letuju Đukanović svrstao u “njihove” (one koji su protiv Vučića), za razliku od “naših” (onih koji su za Vučića), koji razume se ne letuju u Hrvatskoj, a iz toga razvio dalji zaključak da onim “njihovim” ne smeta da tamo letuju, a smeta im što je u Savamali srušeno par objekata.

       I sad se pitam gde ja tu spadam – ne letujem u Hrvatskoj, nisam za Vučića, a protivnik sam rušenja u Savamali ili – mogu li ja u nečemu da se složim sa Vladimirom Đukanovićem, a da istovremeno, zbog ostatka njegovog zaključivanja, smatram da je on kreten.

       Danas u Kuriru novi primer sličnih idiotarija – “MINISTAR KULTURE PONOVO IZAZVAO BES GLUMACA – MINISTRE, SRAM TE BILO: Tasovac pljunuo na mrtvog Mandu! Privuče mi pažnju taj naslov i u tekstu nađem te “sramne reči” koje su izazvale toliki bes glumaca: – “Meni je drago što moj otac nije doživeo da vidi kako se mediji danas ne libe da koriste slike sa sahrane divnih glumaca i nama dragih ljudi i da stavljaju senzacionalističke naslove tipa „Državo, zašto ti glumci umiru kao mučenici“. Mediji bez trunke blama svoje političke zaloge ulažu na uzdizanje glumca na pijedestal žrtve, jadne, bedne i s dugovima u švajcarcima. Kao da su glumci nekakva posebno zaštićena kasta, kojoj je garantovan lagodan život.”

       I opet, ja u dilemi. Žao mi Mande, bio je simpatičan čovek, solidan glumac, ne sviđa mi se kako minustruje Tasovac, ali ovog puta je u pravu – Jesu li  glumci nekakva posebno zaštićena kasta!? O tome sam i ja pisao 21. Jula 2015, a povodom tragedije koja je zadesila glumca Ljubivoja Tadića i moram da kažem izneo stav koji zastupa i ministar Tasovac – Jesu li glumci neka posebna kasta? (www.opancar.com. u rubrici Opančarski dnevnik 2016, pretraživač pod – kasta).

Dragiša Čolić, 07.08.2016.