Zašto mi Vučić ne da da navijam za njega, a želeo bih

15 avgusta, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Svojevremeno sam imao čitavu seriju napisa pod ovim naslovom, pa sam prestao da pišem o tome, jer nema vajde. Niti se on menja, niti ja, pa smo tako ostali svako na svome. Da objasnim – ja bih strašno voleo da navijam za svog premijera, jer bi to onda – po mojoj pameti, bilo bolje za sve, ali eto, ne ide.

       Najnoviji povod ovome što pišem su grafiti – Smrt Pajtiću, koji su se ovih dana pojavili u javnosti. Počelo je od napisa u „Informeru“ da Pajtić u vreme proslave „Oluje“ letuje na Brionima, koji su kao što je poznato u Hrvatskoj. Čak sam i ja nešto o tome napisao na ovom sajtu pod naslovom „Vesti iz regiona“, složivši se prvi put sa autorom Draganom J. Vućićevićem o samom činu takvog letovanja, ali ne i sa zakjlučcima koje je autor potom iz toga izveo.

       Na žalost takva praksa se nastavlja i to sa najvišeg nivoa – od Premijera Vučića, lično. Elem, kako prenosi štampa, Vućić je na konferenciji na štampu, upitan kako napreduje istraga povodom objavljivanja tih grafita, izjavio da je istraga u toku, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima, da bi odmah zatim, ministar policije, Stefanović Dr. Nebojša, razjasnio ono što je premijer nagovestio – pisac grafita je član DS-a, dakle iz Pajtićeve stranke!

       Opet pogrešno Predsedniče. Vaš odgovor je tzrebao da bude na nivou Predesednika – Istraga je u toku, rezultati će uskoro biti saopšteni, jer za postojanje ovog krivičnog dela je irelevantno iz koje je stranke počinilac. Budala ima u svakoj stranci, pa verovatno i u vašoj – ne uobražavajte da ni tamo nema onih koji bi rado potpisali one grafite koji se pojavljuju o Vama. Neću da ulazim ni u mnoge zloupotrebe koje bi tu mogle da se upriliče, sa svake strane, jer Vama i službama kojima rukovodite je to svakako bliže nego meni. Poenta je dakle – izvršilac je taj i taj, a sve ostalo, ako ga bude, je stvar istrage, a ne Vas ili Ministra policije.

Dragiša Čolić, 15.08.2015.