Jedan na jedan / Dule – BPV

10 aprila, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

U našoj košarci je ponovo oboren rekord – meč Vujošević-Čović u Utisku nedelje gledalo je million i po ljudi! Meč je bio prilično uizbudljiv – razmenjivane su i reči tipa ko je jači, uz direktne pretnje da bi to moglo da bude provereno i tu na licu mesta. Sudija nije mogla da proglasi pobednika jer je jedan od učesnika tvrdio da je suparnički klub primio petnaest puta više donacija od njih, a svojoj glavi je više verovao nego papirima onog drugog, tako da je meč  morao da bude prekinut radi izvođenja dokaza putem veštačenja dokumentacije.

       Rezultati veštačenja su stigli već za dva dana – BPV se pojavio lično na televiziji i saopštio da su oni koje zastupa ovaj sa glavom primili i to poprilično više para od onih drugih, te da će ubuduće većina tih sredstava umesto sportskim klubovima biti uplaćivana u fond za bolesnu decu, a da će se u onome što se njima bude davalo zavesti red.

       Izgleda da je onog sa glavom najteže pogodilo baš ovo poslednje, jer je poznato da on sve što radi radi iz glave, tako da bi očito – ukoliko se u sve to unese još i javnost rada (za one koji ne razumeju šta znači javnost rada – transparentnost), on ubuduće bio bitno hendikepiran, a time bi i njegova svakodnevna aktivnost, zasnovana na principu – Daj pare! potpuno izgubila na značaju, tako da se on sa svojim saopštenjem pojavio već sutradan – direktno iz glave.

       Pored saveta ošte društvenog značaja koji se odnose na dalju dogradnju našeg društveno-ekonomskog sistema, on (u daljem tekstu: Dule), postavlja i pitanje kako se država – i to jedan  čovek iz države upliće u sve, pa i u raspodelu državnih para sportskim društvima, te da to tako ne može a ako se ispostavi da ipak može – ukinuti sport. A konkretno, kad je o Partizanu reč on bi takvom intervencijom države bio bukvalno sasečen, ne zato što su oni nesposobni pa niko neće ništa da im da, već zato što su ljudi sada pritisnuti i zaplašeni i onda bi se Partizan zaključao i ne bi ga više bilo, pa ako je to želja, rešenje je vrlo jednostavno – „Više nema Partizana nikako. Ali ima Zvezde, jer će se ona okrenuti onima koji su prinuđeni da daju“, zaključuje Dule svoju analizu (prema integralnom tekstu saopštenja koje prenosi Blic).

       Posle ovakve sveobuhvatne i inspirativne analize svog duhovnog maga, očekuje se žestoka reakcija navijača Partizana, zvanih Grobari. Delije za sada ćute. Za svaki slučaj snage žandarmerije stavljene su u pripravnost.

       U međuvremenu – sutradan po pomenutom TV meču, Dule je popravio još jedan sopstveni rekord. U košarkaškom meču Partizana sa Radničkim iz Kragujevca, na kome je ostao dosledan sebi i svojoj glavi – pretio je, psovao i pokušao da bije sudije, pa je tako već do četrnaestog minuta uspeo da nakupi dve tehničke greške i isključenje, a pošto se ni sa tom odlukom nije mirio, direktor Partizana, Dragan Todorić, je jedva uspeo da ga izvede sa terena. Izgleda da samo košarkaške sudije ozbiljno shvataju Duleta.

DC, 09.04.2014.