Rekonstrukcija – nastavak

3 avgusta, 2013 u rubrici Kolumne

Pratimo i dalje rekonstrukciju Vlade, jer u ovim letnjim mesecima uzbudljivijih dešavanja nema. Na televiziji takođe – letnja šema. Farma još nije počela. Tu i tamo pojavi se poneka vest o tome ko će biti učesnici ove jubilarne farme, pete po redu. Ni od fudbala ništa. Očekivalo se da će ove godine rekonstruisani Zvezda i Partizan učiniti nešto više na međunarodnoj sceni, ali niko nije očekivao da će već na početku kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope naleteti na tako ozbiljne protivnike kao što su Ludomorec, Černomorec i sl., tako da nam jedino ostaje da se nadamo da ćemo iduće godine imati više sreće sa žrebom.

Okreni, obrni ništa bez rekonstrukcije. Prva runda je završena, očekuje se druga. Tu treba da se rekonstruišu oni koji spadaju u tzv. prateće ešalone – državni sekretari, zamenici, pomoćnici, šefovi kabineta, družbenici i družbenice, kuriri i čistačice.

U međuvremenu, dilemu unosi neuništivi Mlađan Dinkić. Javlja se da je odložio odlazak na dugo očekivani odmor, a na pitanje novinara da li je podneo ostavku odgovara da nije jer mu je PPV rekao da to još uvek ne čini. A na dodatno pitanje, zašto PPV kad je to u nadležnosti PV-a koji se o tome već jasno izjasnio, Mlađa samouvereno izjavljuje – zato što je on (PPV) budući PV! Ko shvati, razumeće.

Razgovaram o tome sa jednim od njegovih fanova koji se očigledno navukao na Mlađinu prošlogodišnju kampanju o udruženim regionima Srbije – Za sve to je kriv onaj Bimboje, kaže mi Miloje iz sela Garaši kod Aranđelovca iz regiona Kragujevac. – Koji bre Bimboje, pitam ga. Onaj žuti – Boris Tadić, kaže namrgođeno on. – Šta ti je sad pa Tadić kriv, na njega su već svi zaboravili, a ne verujem ni da se on sam seća da je nekad bio na vlasti. A i šta ti znači ono Bimboje. – Da njega nije bilo, priča dalje Miloje, ovaj mali Slobin ne bi ni došao na vlast. On ga je izvukao iz bunkera, uveo ga u vlast, a onda ga je ovaj sjebo, baš kao i Mlađu sada. A to Bimboje, ne znam ni ja šta znači ali mi se sviđa. Odgovara mu u potpunosti. Sviđa se i meni, iako ni ja nemam pojma šta to znači.

DC, 03.08.2013.